5. toukokuuta 2011

Mesiriippa ja soihtuköynnösHeippa!
Anteeksi pieni tauko blogissani - niin ikävästi on käynyt, että kamerani on huollossa aina vaan. Tällä kertaa siis hyvin huonolaatuiset kuvat kännykällä. En vaan malttanut enää odotella.


Kukkauutisia on muutamiakin. Mesiriippa (Codonanthe crassifolia) on kukkii valkoisilla genseriakasveille tyypillisillä kukillaan. Mesiriippa onkin mielestäni yksi parhaita huonekasveja. Se on todella kaunis ihan vihreänäkin riippuvine oksineen, kukkii melko helposti ja todella pitkään ja hoito ei ole vaikeaa. Kunhan ei vaan ylikastele! Mesiriipan lehdet ovat mehevät varastoivat vettä. Genseriakasveille tyypillisesti juuret eivät ole mitkään valtavat -joten maltillinen kastelu on tarpeen. Itse hoidan ympäri vuoden samalla tavoin - talvella vain en lannoita mesiriippaa.

Toinen saman heimon kasvi, joka kukkii on soihtuköynnöshybridini Aeschynanthus Japhrolepsis. Se on kasvanut todella mahtavaksi riippukasviksi ja nyt ilmestyi kevään ensimmäinen kukka. Mahtava kirkkaanpunainen 'leijonankita'. Myös alkusyksyllä oli kukkia, joten ehkä kasvi sitten viihtyy.

Myös gloksinialla - jotka siis kasvatin mukulasta saakka - on nuput. Ne ovat jo alkaneet nuokkua, joten pian pääsemme näkemään millainen kukinta on! Samoin verenpisaroillani on jo keväiset nuput, joten nekin seuraavilla kerroilla sitten.

PAHOITTELEN VIELÄ SURKEITA KUVIA!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti