14. joulukuuta 2010

Ryllejä ja siemenlistoja

Hippeastrum 'Splash' kukan halkaisia 24cm!


Kyllä nyt on huonekasveilla vaikeaa. Valoa on niin kovin vähän. Minulta on löytynyt muutama villakirvakin, oli sitten tehtävä tuholaistorjuntaa kaikille kasveille. Samalla tuli tarkastettua muutenkin kasvieni kunto.

Nyt on myös hyvä aika suunnitella seuraavan kevään kylvöjä. Uudet siemenlistat julkaistaan näihin aikoihin. Mikäs sen mukavampaa, kun jo pohtia mitä laittaisi kukkalaatikoihin ulos tai mitä sisälle ruukkuihin. Itse aion hankkia ainakin Clitoria'n ja Cardiospermum halicacabum siemeniä, ja haluaisin kokeilla myös jotain akaasiaa Acasia. Ehkä myös puuvillaa Gossypium - sehän on superhelppo kasvattaa ja kukkii samantyylisesti kuin sukulaisensa kiinaruusu Hisbicus rosa-sinensis.

Olen myös hankkinut Hippeastrumeja lisää, ja niiden kukkaloistosta olen saanut nauttia jo muutaman viikon. Muutama vanhakin, kuten 'Apple blossom' ja 'Lady jane' - pikkusipulista asti minulla ollut - tyrkkää kukkavartta.

PS! Olen kerännyt tietoa huonekasvien heimoista ja piakkoin julkaisen täälläkin pienen tietopaketin niistä. Kun harvoin löytää suomeksi kasviheimoista tietoa juuri huonekasvinäkökannalta katsoen.

'Blossom peacock' - ah miten kaunis

'Nymph' (jonka paketin mukaan piti olla White Nymph)

H.chybister 'Bogota'


H.chybister 'Evergreen' jonka kylläkin piti olla jotain ihan muutaEi kommentteja:

Lähetä kommentti