7. heinäkuuta 2011

blogin uudelleensyntyminen

Olen pitänyt taukoa blogin pitämisessä.

Keväällä meitä odotti ikävä yllätys: kävi ilmi, että meidän on muutettava asunnostamme. Sopivaa uutta kotia meinannut löytyä millään. Meidän oli hyväksyttävä uusi tosiseikka - on muutettava kerrostaloon. Aluksi tullessani uuteen asuntooni, olin murheen murtama. Ei täällä voi kasvattaa mitään! Olohuone ja keittiö ovat itään ja metsään päin ja siis aika hämäriä. Makuuhuoneet ovat kyllä valoisat, mutta niitä on vain kaksi (joista toinen on 1- ja 3- vuotiaiden poikieni käytössä, joten huonekasvien sinne laitto on riskihommaa).

Noh - onneksi en ole masentuvaa tyyppiä. Päätin luopua osasta kasveista ja toisaalta etsiä uusia sopivimpia. Tämä ei ole mikään vuodatusblogi, mutta voin näin sivumennen sanoa, että edellisessäkin asunnossa asuimme vain vuoden. Sitä ennen jouduin luopumaan omasta hirsitalosta viileine puulämmityshuoneineen, puolen hehtaarin puutarhasta + kasvimaasta, johon olin laittanut käsittämättömän paljon hoitoa ja rakkautta, ja selvisin siitäkin.
Eikä tämä asunto nyt oikeastaan niin huono olekaan. Makuhuoneeni on valoisa, joten kohtalonköynnökset (Clerodendrum) ja posliinikukat (Hoya), joita rakastan yli kaiken, pääsivät ainakin sinne. Santut asustavat nykyään kahden ikkunalasin välissä keittiössä, aurinko kun ei sinne suoraan paista. Olohuoneessa on 3 metriä pitkä ikkunalauta - siellä on sitten kaikenlaista kasvia soihtuköynnöksestä soilikkiin.

Ainoa ongelma on ne kaikki sipulikasvit. Miten käy amaryllisten, heinäliljojen, kriinumeiden yms. kasvien jotka minulla ovat olleet lähinnä ulkona. Minulla on täällä vinttikomero, jossa on pieni ikkunakin, mutta en oikein ole varma, onko siellä yhtään viileämpää kuin asuinhuoneistossa... Nyt ne ovat parvekkeellani, joka on todellinen viidakko. Täytyy katsoa sitten syksyllä, luovunko näistä kasveista vai keksinkö jonkun ratkaisun.

Ja toki toki - vankkumaton tavoite on vielä saada se oma talo viherhuoneineen päivineen. Siihen asti mennään nyt tällä - neljä ikkunaa kolmannessa kerroksessa - blogilla.

Nyt on uusi kamerakin, joten jatkossa taas tiheämpää bloggausta!

Kasvilistani on nyt sitten hyvin paljon vanhentunut, joten teen lähipäivinä tänne uuden. En halua päivittää vanhaa - olen ikäänkuin aloittanut uuden vaiheen.

Inkku

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti