16. tammikuuta 2011

Saintpaulia'Ballerina's Fully' ja Chirita tamiana


Ruukkuostoksilla mukaani tarttui uusi saintpaulia. Vaikka oikeastaan tilaa uusille kasveille ei olisikaan, niin en kertakaikkiaan voinut vastustaa tätä ihanaa kerrannaista Saintpaulia 'Ballerina's Fully' - lajiketta. Ja sehän on niin pienikin, kyllä se johonkin mahtuu... Kotona muuten huomasin, että santussa kasvaa myös jokin salamatkustaja. Mikäköhän se voisi olla?

Minulla on osat santut kasvaneet tämän talven lampun alla ja osat länsi-ikkunalla. Ja eron kyllä huomaa. Valon alla kasvavien kasvu on ollut rehevää ja kasvit ovat hyvinvoivan oloisia. Ikkunasanttujen kasvu on pysähdyksissä ja vanhempia lehtiä on kuollutkin. Kukintoja odottelen sitten keväällä. Santtujen kukkamäärä on suoraan verrannollinen uusien lehtien määrään, joten oletan lamppusanttujen kukkivan rehevimmin!

Lamppusanttu:


ikkunasanttu:


Chirita tam
iana, jolle ei käsittääkseni ole suomenkielistä nimeä kuuluu samaan Gesneriaceae - heimoon kuin saintpauliakin. Hoidan niitä samoin kuin santtuja (katso hoito-ohjeeni tästä). Lehtikuva otettu tänään, kukinta-kuva on syksyltä (taustalla huonesaarni eli hellepuu Radermachera sinica) . Chiritakin kasvaa loisteputken alla.

1 kommentti:

  1. Kyselenpä vinkkiä jo talvea varten, että miten lähellä loisteputkea pidät kukkaisia? Eli riittääkö, että ovat ikkunalaudalla ja lamppu on siellä katonrajassa?

    VastaaPoista