20. lokakuuta 2010

Mistä kaikki alkoi

Ensimmäinen tekstini on historiikkiin päin kallellaan:-)

Kasvit ovat aina olleet lähellä sydäntäni. Olen myös keräilijäluonne. Olenkin yhdistellyt nämä kaksi kiinnostusta yhteen - ja vosikin sanoa että keräilen kasveja. Huonekasvien saralla olen oikeastaan todellinen noviisi - siinä tälle blogillekin hauska aihe - missä kaikessa voi tehdä vihreitä ja niistä (ehkä) oppia sitten jotain.

Keräsin pitkään kasveja herbaarion merkeissä. Oli hauskaa kerätä jonkun suvun kaikki lajit, tutkia niiden historiaa ja nimiä, eroavaisuuksia ja samankaltaisuuksia. Kasvioni on kuitenkin nykyään varsin laaja - ja koska ehdoton perjaatteeni on jättää harvinaisemmat kasvit metsään kasvamaan ja lisääntymään - kokoelmaa ei ole enää kovin helppo lisätä ainakaan etelä-Suomesta käsin. (Mikään perheblogi tämä ei todellakaan ole, joten mainitsen tässä vain lyhyesti että parin vauva-ja taaperoikäisen lapsen kanssa kasvienkeruu osoittautui kovin vaativaksi, ja tilalle piti kehittää kotioloihin sopiva harrastus). Puutarhanhoitoakin harrastan rivitalopihan verran, mutta koska asuntomme tuskin tulee olemaan meillä vuosikausia, en sanoisi pihaani keräilyharrastukseksi.

Huonekasveja minulla on ollut niin kauan kun muistan - lapsesta saakka. Ennen ne vain kasvoivat paremmalla tai huonommalla menestyksellä. Kun sitten huonekasvikärpänen puraisi minua ikään kuin vahingossa, kasvia, purkkia ja purnukkaa rupesi ilmestymään asuntomme joka ikkunalle. Samalla rupesin lukemaan aiheeseen sopivaa kirjallisuutta ja toki nettikeskusteluja, ja tässä sitä nyt ollaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti